miercuri, 5 noiembrie 2014

Valsul Hazardului (la Teatrul Coquette)

Din nou Calea Calarasi, de data asta in vizita la cel mai nou teatru al Bucurestiului: teatrul Coquette.
Aflat foarte aproape de La Scena, la cativa metri de biserica Sf Stefan, si la vreo 4 minute de mers pe jos de piata Unirii. 

Primul lucru ce te incanta este cladirea, un frumos conac cu fatada plina de iedera, cu un aer aparte (din pacate nu ii stiu istoricul: sa fie din interbelic ??? sa fie si mai veche, din epoca lui Carol I ???).



In interior e la fel de frumos: amenajat cu stil, cu foaier spatios, cu pianina si semineu, iar in stanga, dupa o perdea, patrunzi in micuta sala de spectacole, unde esti invitat sa iei loc pe unul dintre cele 35 de scaune de epoca.
Senzatia de cadru intim si primirea pe care ti-o fac gazdele, te fac sa te simti ca un oaspete important, nu doar un spectator oarecare.

Piesa vazuta se numeste Valsul Hazardului, despre care cititsem pe net pareri de bine, ce mi-au starnit curiozitatea.
O piesa cu teme serioase, profunde, dar cu replici si intorsaturi de situatie pline de umor.

O tanara fata (ajunsa la rascrucea dintre lumi in urma unui accident mortal) e chestionata de un inger si supusa unui joc ce are o miza destul de mare: soarta ei pe mai departe. Mai multe amanunte legate de actiune nu vreau sa dau, caci risc sa dezvalui prea multe, si stric placerea celor ce n-au vazut-o inca.



Tin insa sa va "avertizez" ca, din momentul in care patrundeti in sala, deveniti si voi personaje in piesa (e drept, personaje secundare) - cele cateva momente interactive dand si mai mult farmec acestui spectacol. Daca aveti si sansa de a sta in primul rand chiar veti simti disparand acea limita intre scena si spectator - veti fi absorbiti cu totul in poveste.

Prin urmare, nota 10 pentru atmosfera, note mari de asemenea si pentru regia inspirata (semnata Ingrid Bonta) si pentru jocul plin de nuante al actorilor (Ruxandra Balasu si Mihai Capatana).

Daca mai prindeti loc, incercati s-o vedeti in festival (in FNTI) sambata asta - daca nu prindeti loc, urmariti programul teatrului, sigur se va juca de cateva ori pe acest final de an.

Merita din plin !!

Un comentariu:

  1. http://www.postmodern.ro/articol/valsul-hazardului-sau-cum-mai-intra-francezii-rai

    O alta recenzie, tot la piesa de la Coquette

    RăspundețiȘtergere